Petitie Stedendriehoek

Chauffeurs en klanten Stedendriehoek samen in opstand

Bron: Maaike van Arkel

71 chauffeurs in het leerlingen- en wmo-vervoer dreigen per 1 januari hun baan kwijt te raken. Met het aanbieden van een door 1.100 mensen ondertekende petitie hopen chauffeurs en hun klanten dat te voorkomen. De petitie werd gisteren aangeboden aan de gemeente Apeldoorn, dat voor een groep gemeenten de kar trekt inzake het doelgroepenvervoer.

Het vervoer in de Stedendriehoek wordt sinds februari vorig jaar uitgevoerd door Connexxion, nadat Willemsen de Koning er uit eigen beweging mee stopte. FNV taxi geeft aan dat de 71 chauffeurs toen zijn overgeheveld naar een uitzendconstructie, en die loopt per 1 januari 2017 af. Vanaf die datum dreigen de chauffeurs dus zonder werk te komen zitten. De petitie is een manier om dat te helpen voorkomen. De actie wordt verder ondersteund door FNV Lokaal en CNV Vakmensen.

Belang van alle partijen

Het document werd aangeboden aan de gemeente Apeldoorn door een groep van vijftig mensen, bestaande uit chauffeurs, klanten en vertegenwoordigers van FNV Taxi. De petitie is ondertekend door 1.100 mensen die willen dat chauffeurs en passagiers niet gescheiden worden. Herbert Römer, bestuurder FNV Taxi: “Dit is in het belang van álle partijen. De vervoerder behoudt kwalitatief goed personeel dat veel ervaring heeft en de klanten kent. De vervoerder hoeft niet met korte en onzekere contracten te werken als de opdrachtgever (de gemeenten) er garant voor staat dat het aanbod van het vervoer gelijk blijft.”

Regiecentrale

“Ook voor de klanten is dit belangrijk. Het gaat om kwetsbare en zieke mensen, die vertrouwen op hun eigen vaste chauffeur. Voor de chauffeurs betekent het dat ze de komende twee jaar een échte baan hebben met zekerheid. Maar ook voor de opdrachtgever zal het goed zijn. Iedereen in onze regio kent de problemen met de start van de regiecentrale. Die kun je oplossen met ervaren vaste chauffeurs. Dan kan het imago van de gemeenten en het vertrouwen in hen weer worden hersteld. Ook voor de continuïteit van het vervoer is het van belang dat de opdrachtgever garant staat.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “Chauffeurs en klanten Stedendriehoek samen in opstand”

Piet Pietersen|16.11.16|18:33

Ach ja, dit is een Cao-partij die bezig is om vooral aan te tonen dat de OPOV niet van toepassing is (Stedendriehoek, Alkmaar,Gemiva etc), hoe zout wil je het hebben.