Taxibus Bios 2

Bios reorganiseert door aflopende vervoerscontracten

De Bios Groep krimpt zowel in lokale organisaties als in de holding zijn personeelsbestanden in. Dat gebeurt omdat er verschillende vervoerscontracten eindigen. Het bedrijf spreekt dan ook van een logische gang van zaken.

In 2017 eindigt een aantal voor Bios belangrijke contracten, waaronder Regiotaxi Zuid-Kennemerland IJmond, Meertaxi, GVB Nachtmobiel en verschillende leerlingenvervoer-opdrachten. Eerder dit jaar verloor het bedrijf de uitvoering van Regiotaxi Waterweg. Het zijn ontwikkelingen die gevolgen hebben voor de hoeveelheid medewerkers waarop Bios een beroep zal doen, al laat het bedrijf zich over de aantallen mensen waarvan afscheid wordt genomen niet uit.

Minder mensen nodig

“Doordat we minder vervoerscontracten uitvoeren hebben we minder mensen nodig. Dit heeft niet alleen gevolgen voor rijdend personeel, maar ook voor de staf en in het management. Met name in de ondersteunende functies hebben we minder mensen nodig, denk bijvoorbeeld aan rittenadministratie, financiële administratie, telefonie, klantenservice en facilitaire dienst”, aldus een woordvoerder van de Bios Groep.

Laurens van Remortele, directeur van Zorgvervoercentrale Nederland, voegt daar nog aan toe: “Het is niet meer dan logisch dat als er vervoerscontracten wegvallen, dat je dan je organisatie daarop aanpast”.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “Bios reorganiseert door aflopende vervoerscontracten”

Ton van Dalfsen|06.12.16|12:59

En zo verplaatst het zich steeds. Nieuwe vervoerder wordt groter en na bijv. verlenging van de optie jaren verliezen zij ook weer de contracten aan weer nieuwe vervoerders tegen nog weer meer uitgeknepen tarieven. En ga zo maar door. Voor regelgeving taxivervoer heb je te maken met het ene ministerie en de andere ministerie ( bijv. Onderwij, Sociale zaken en/of gezondheidszorg heeft weer hun eigen regelgeving. En ze overleggen niet met elkaar.