Mytaxi

Mercedes Pay geïntegreerd in Mytaxi en Car2go

Bron: Daimler

Daimler Financial Services heeft met PayCash Europe een dienstverlener voor elektronisch betalen overgenomen. De elektronische betaaldienst van Daimler, genaamd Mercedes Pay, zal onder meer worden geïntegreerd in taxi-app Mytaxi en autodeelplatform Car2go. 

Voor Daimler past de aankoop van PayCash Europe in de strategie op het vlak van mobiliteit en digitalisering. “Daimlers nieuwe betaalsysteem onderstreept onze ambitie, als leidende aanbieder van digitale mobiliteitsdiensten, om onze producten en diensten nog aantrekkelijker te maken.” Dat stelt Boddo Uebber van Daimler AG.

Autodelen

Zijn collega Klaus Entenmann vult aan: “Het is onze filosofie om mobiliteit letterlijk binnen handbereik te brengen. Mercedes Pay stelt onze klanten in staat om makkelijk en veilig voor onze producten en diensten op het gebied van mobiliteit te betalen. Het zal met name van pas komen voor klanten die, in de toekomst, slechts eenmalig hun betaalgegevens hoeven te verstrekken om van al die mogelijkheden gebruik te kunnen maken. Dit wordt mogelijk gemaakt door de eWallet-functie.”

De betaaldienst zal worden geïntegreerd in diverse diensten van Daimler Mobility Services. Dan gaat het bijvoorbeeld om Car2go, de marktleider op het gebied van car sharing. Onlangs werd bekend dat de proef met deze elektrische deelauto’s in Amsterdam werd verlengd. Amsterdammers kunnen een abonnement nemen en de auto’s van Car2go binnen de stadsgrenzen gebruiken. De gemeente steunt dit vervoer met een parkeervergunning die tot en met 31 december 2017 in de gehele stad geldig is.

45.000 chauffeurs

Eén van de andere diensten waarin Mercedes Pay zal worden geïntegreerd, is Mytaxi. Deze app is in Europa inmiddels meer dan 10 miljoen keer gedownload. In zes landen en meer dan veertig steden kunnen de gebruikers een taxi boeken bij één van de 45.000 aangesloten taxichauffeurs. Mytaxi werd in 2009 gelanceerd en is sinds 2014 volledig eigendom van Daimler, het moederbedrijf van Mercedes-Benz.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.