Directeur Peutax Breda gaat na 42 jaar taxi met pensioen

Gepubliceerd op 31-03-2011 om 15:55
Peutax, Breda, taxi

BREDA – Als 22-jarige begon Hans Santbergen als taxichauffeur bij Jan de Wit van Redtax. Deze week neemt hij afscheid als directeur van de Peutax, dat in 1974 Redtax kocht.

In 1983, toen Santbergen de leiding kreeg, had de Peutax 20 taxi’s en 35 werknemers.

Taxi

“Nu rijden er 60 taxi’s, 20 rolstoelbusjes en 80 schoolbusjes van ons rond en hebben we 275 mensen in dienst. We draaien zwarte cijfers, ik laat een prachtbedrijf achter”, zegt hij in BN/DeStem.

Vroeger was een taxibedrijf alleen actief als straattaxi. Nu is er de deeltaxi, de treintaxi, ziekenvervoer, leerlingenvervoer. Vooral sinds de Europese aanbesteding gaat het om miljoenencontracten van vier, vijf of zes jaar.

Contract

“Zo loopt voor ons het contract voor scholierenvervoer dit jaar af en is het afwachten of de gemeente het ons volgend jaar weer gunt. Spannende tijden, want als het niet doorgaat, moeten we tachtig busjes wegdoen en kost dat evenveel werknemers hun baan. Billen knijpen en afwachten maar.”

Peutax verzorgt ook de coördinatie van alle vervoer in het Stadsgewest. Van alle ritten rijdt het bedrijf 10 procent zelf, de rest gebeurt door 18 onderaannemers. “Geen concurrenten, maar goeie collega’s.”

Mercedes

“De Mercedessen waar we nu in rijden zijn het meest geschikt voor taxi rijden”, zegt Santbergen op BredaVandaag. “Persoonlijk heb ik er ook eentje, ze rijden gewoon erg fijn.”

De functie van Santbergen wordt overgenomen door twee collega’s. Donderdag is er voor relaties een afscheidsreceptie bij het NAC-stadion. Voor het personeel is er op 8 april feest in het Witte Schaap in Breda.

Hans Santbergen, taxi, Peutax, Breda

Reageer ook

Nog maximaal tekens.

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Meer nieuws

Gratis nieuwsbrief

Partners

Taxi cao-vragen?

Hoe weet ik of ik in de juiste trede zit?
Daar kan de afdeling Personeelszaken je bij helpen. Het staat ook op je loonstrook. Als je denkt dat het niet klopt, kunnen wij je helpen om het uit te zoeken. Je kunt ook de looncalculator gebruiken. Die vind je hier.
powered by AxiTaxi

Poll

In mijn regio zijn veel illegale snorders actief.

Facebook

Twitter

1.674 followers
Volg ons op Twitter