Inspectie Verkeer en Waterstaat verder onder naam ILT

Gepubliceerd op 29-11-2011 om 13:13
Inspectie Verkeer en Waterstaat, controle, taxi, ILT, Inspectie Leefomgeving en Transport

De Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW), die onder meer de taxibranche controleert op naleving van de rij- en rusttijden, gaat volgend jaar verder onder de naam Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). De VROM-Inspectie (VI) en de Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) gaan namelijk fuseren.

Vanaf 1 januari 2012 vormen zij samen de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), zo meldt het ministerie.

Fusie ministeries

De fusie komt voort uit de herschikking van de ministeries van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM) en Verkeer en Waterstaat (VenW). Dat heeft geleid tot het ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM). De ILT is onderdeel van IenM.

De ILT bewaakt en stimuleert de naleving van wet- en regelgeving voor een veilige en duurzame leefomgeving en transport. Behalve op naleving van wet- en regelgeving op het terrein van IenM, ziet de ILT ook toe op naleving van wet- en regelgeving van de ministeries van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (nucleair en straling) en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (bouwen en wonen).

Inspectie

Beleidmakers bepalen de regels, burgers en bedrijven zijn verantwoordelijk voor de uitvoering en de inspectie ziet toe op de naleving van wet- en regelgeving. Het gaat bijvoorbeeld om de naleving van rij- en rusttijden door taxichauffeurs. Of het veilig vervoeren van mensen in een rolstoel.

De ILT staat onder leiding van de inspecteur-generaal Jenny Thunnissen en omvat zes inspectiedomeinen en twee directies:

  • ILT/Risicovolle Stoffen en Producten
  • 
ILT/Risicovolle Bedrijven
  • ILT/Water, Bodem en Bouwen
  • 
ILT/Luchtvaart
  • 
ILT/Rail en Wegvervoer
  • 
ILT/Scheepvaart
  • 
ILT/Bedrijfsvoering
  • 
ILT/Handhavingsbeleid

De ILT is gevestigd in Den Haag,  Utrecht, Hoofddorp, Rotterdam, Eindhoven, Arnhem, Groningen en Zwolle. 

De website van de ILT is vanaf 1 januari 2012 te bezoeken via www.ilent.nl.

Voor vragen aan de ILT kan vanaf 1 januari 2012 contact worden opgenomen met het Informatiecentrum via telefoonnummer 088 489 00 00 of via de Contact-link op de website.

Een reactie op “Inspectie Verkeer en Waterstaat verder onder naam ILT”

15.12.11 | 18:00 | paul

sinds wanneer valt ‘bouwen en wonen’ onder Koninkrijksrelaties?

Reageer ook

Nog maximaal tekens.

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Meer nieuws

Gratis nieuwsbrief

Partners

Video Congres Contractvervoer

Taxi cao-vragen?

In dit werk verdien je al niet zoveel en daar komt het lidmaatschap nog bovenop.
De bonden hebben ervoor gezorgd dat de lonen omhoog gingen in de afgelopen jaren. Veel andere zaken zijn ook veel beter geregeld doordat wij met de werkgevers zijn gaan praten. Natuurlijk kost het lidmaatschap geld. De maandbijdrage is lager naarmate je minder verdient. Dat vinden wij wel zo eerlijk. En als bond regelen we heel veel voor je. Vraag maar eens aan collega's die lid zijn.
powered by AxiTaxi

Poll

In mijn regio zijn veel illegale snorders actief.

Facebook

Twitter

1.485 followers
Volg ons op Twitter