rechtbank

Faillissementen, payrolling en lopende vervoerscontracten

Een bedrijf hoeft niet zelf failliet te gaan om met faillissementen te maken te krijgen. Ook door het bankroet van een klant of leverancier kan dit relevant worden. Jos Dexters en Bob Sijben van Aben & Slag Advocaten spreken op Taxi Expo 2016 over hoe faillissementen in hun werk gaan. Zij gaan tevens in op zaken die specifiek voor de taxibranche van belang zijn, zoals payrolling en leasing.

Aben & Slag Advocaten is een kantoor met vestigingen in het Limburgse Weert en Helmond in Noord-Brabant. Het is dan ook in Midden-Limburg en Zuidoost-Brabant waar het bedrijf zijn meeste klanten heeft, al wordt er ook gewerkt met en voor relaties in de rest van Nederland en daarbuiten. Het kantoor wikkelt veel faillissementen af, zowel grote als kleine bedrijven. In het oog springende faillissementen die door curatoren van Aben & Slag zijn behandeld zijn die van Schoenenreus en de Doorwin Groep, dat de toenmalige Nederlandse marktleider in de productie ramen, deuren en kozijnen was.

Insolventierecht

Jos Dexters is sinds 2003 werkzaam bij Aben & Slag. Hij is actief in de algemene rechtspraktijk, met name op het gebied van het ondernemingsrecht, het arbeidsrecht en het insolventierecht. Dexters is onder meer geregeld als curator / bewindvoerder betrokken bij de afwikkeling van diverse faillissementen en schuldsaneringen.

Bob Sijben is sinds 2007 kantoorgenoot van Dexters. Sijben begeleidt de juridische afwikkeling van een groot aantal faillissementen. Binnen Aben & Slag Advocaten heeft hij zich inmiddels vergaand gespecialiseerd op dit terrein en is hij een belangrijke speler binnen het team ‘Insolventierecht & herstructurering’. Tevens adviseert en begeleidt Sijben ondernemers bij allerhande financierings- en zekerheden vraagstukken en geschillen op het terrein van het ondernemingsrecht en insolventierecht.

Taxibranche

Dexters legt uit wat hij en zijn collega Bob Sijben in hun workshop zullen vertellen. “In eerste instantie willen we een algemeen verhaal vertellen over het faillissement: wanneer wordt het uitgesproken, wat zijn de gevolgen, hoe verloopt de afwikkeling, hoe zit het met bestuurdersaansprakelijkheid en meer. In het bijzonder gaan we dan in op het perspectief van de degene die het faillissement afwikkelt, ofwel een kijkje in de keuken van de curator.”

Het zal geen lezing worden die bol staat van juridisch jargon en de aanwezigen worden ook niet overladen met details uit rechtszaken en dossiers. De bezoekers mogen rekenen op “een overview aan de hand van praktijkvoorbeelden. Daarbij zoomen we dan dieper op specifieke aspecten voor de taxibranche. Denk aan de wet ketenaansprakelijkheid, payrolling, leasing en lopende contracten. Tot slot besteden wij aandacht aan wat tips en tricks voor de versterking van de positie van de eigenaar van een taxibedrijf. En uiteraard is er gelegenheid voor de deelnemers om vragen aan ons te stellen”, aldus Dexters.

Sijben en Dexters geven hun workshop op donderdag 12 oktober van 12.00 tot 12.45 uur. Kijk voor meer informatie en de mogelijkheid om je aan te melden op de site van Taxi Expo 2016.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Faillissementen, payrolling en lopende vervoerscontracten | TaxiPro