Uber

Uber mag toch actief blijven in Londen

Bron: Uber

Waar het voortbestaan van Uber in Londen een tijdlang aan een zijden draadje hing, heeft de taxidienst nu alsnog een nieuwe licentie gekregen om in de hoofdstad van Engeland te mogen opereren. Eerder werd de licentie ingetrokken omdat Uber niet aan de eisen van toezichthouder Transport for Londen (TfL) zou hebben voldaan.

TfL trok de vergunning van Uber om te mogen werken in de Londense bestelmarkt al bijna een jaar geleden in. De werkwijze van de taxidienst zou op meerder vlakken een gebrek aan verantwoordelijkheid vertonen. En dat zou mogelijk de veiligheid van reizigers weer in het geding brengen. De licentie van Uber zou per 30 september worden ingetrokken. Maar omdat het bedrijf tegen dat besluit in opstand kwam, mocht het voor de duur van het bezwaartraject alsnog werkzaam blijven in Londen.

Veranderingen

Maar Uber zegt de laatste tijd te hebben gewerkt aan het veranderen van de structuur van en cultuur binnen het bedrijf. Sterker nog: de baas van Uber in het Verenigd Koninkrijk gaf onlangs toe dat de beslissing om de licentie niet te verlengen terecht was. Nu vindt een Engelse rechter dat Uber genoeg veranderingen heeft doorgevoerd om weer wel zo’n vergunning te krijgen, meldt Sky News, zij het voor een beperkte periode. De licentie was voor achttien maanden aangevraagd, maar dat vond de rechter iets te veel van het goede. In plaats daarvan kan het bedrijf nu vijftien maanden vooruit in Londen.

Proeftijd

De licentie die vorig jaar niet werd verlengd, was aangevraagd voor een periode van vijf jaar. Voor Uber is het enerzijds een meevaller dat er nu wel toestemming is om in Londen actief te blijven. Tegelijk geldt die vergunning voor slechts iets meer dan een jaar, wat volgens de burgemeester van Londen een soort proeftijd is. “De licentie voor vijftien maanden is aan duidelijke voorwaarden verbonden en TfL zal toezien en handhaven op de naleving daarvan”, zei Sadiq Khan in een reactie.

U las zojuist Ă©Ă©n van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.