Verscherpte controle politie op taxichauffeurs Almelo

Gepubliceerd op 19-05-2010 om 12:25
taxi

ALMELO – De politie Almelo gaat strenger optreden tegen taxichauffeurs die overlast veroorzaken in het centrum.

Dinsdag werd in TC Tubantia gemeld dat taxi’s tijdens uitgaansavonden in het weekeinde veel overlast zouden veroorzaken. Er zijn ergernissen over de rijstijl van de chauffeur en over de plekken waar wordt geparkeerd. Ook wordt er geklaagd over te snel rijden.

Volgens de politie ondervinden agenten rond het Prinses Amaliaplein problemen. De doorgang wordt hen daar belemmerd door verkeerd geparkeerd taxi’s.

Directeur Richard Rikkert van Taxi Almelo heeft er begrip voor dat de politie taxichauffeurs nauwlettend in de gaten houdt. “Ik voel mij niet aangesproken op het gedrag van taxichauffeurs in Almelo”, zegt hij in TC Tubantia.

“Onze chauffeurs worden duidelijk geïnstrueerd. Er zijn gebieden waar wij niet mogen rijden in het centrum.” Het Prinses Amaliaplein hoort daar volgens hem ook bij. “Ik heb begrepen dat sommige chauffeurs denken dat er een soort taxistandplaats is daar”, zegt hij.

Ook directeur Huseyin Gözel van Taxi Oost vindt het een goede zaak dat de politie streng controleert. “Ongeveer twee maanden geleden hebben wij een telefoontje van de politie gehad. Daarin werd geklaagd over overlast die werd veroorzaakt door taxi’s. Ook werd gezegd dat er niet meer over het Amaliaplein gereden mag worden. Dat doen wij sindsdien niet meer. Wij hebben alle chauffeurs van ons geïnstrueerd om daar niet meer te komen. Er zijn nog andere plekken in de binnenstad waar wij ook niet meer komen. Dat hebben wij met de politie afgesproken en daar houden wij ons aan”, aldus Gözel.

Bron: TC Tubantia

Reageer ook

Nog maximaal tekens.

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Meer nieuws

Gratis nieuwsbrief

Partners

Poll

De maatregelen uit de evaluatie taxiwet zijn een goed idee!

Taxi cao-vragen?

In dit werk verdien je al niet zoveel en daar komt het lidmaatschap nog bovenop.
De bonden hebben ervoor gezorgd dat de lonen omhoog gingen in de afgelopen jaren. Veel andere zaken zijn ook veel beter geregeld doordat wij met de werkgevers zijn gaan praten. Natuurlijk kost het lidmaatschap geld. De maandbijdrage is lager naarmate je minder verdient. Dat vinden wij wel zo eerlijk. En als bond regelen we heel veel voor je. Vraag maar eens aan collega's die lid zijn.
powered by AxiTaxi

Facebook

Twitter

1.796 followers
Volg ons op Twitter