Verscherpte controle politie op taxichauffeurs Almelo

Gepubliceerd op 19-05-2010 om 12:25
taxi

ALMELO – De politie Almelo gaat strenger optreden tegen taxichauffeurs die overlast veroorzaken in het centrum.

Dinsdag werd in TC Tubantia gemeld dat taxi’s tijdens uitgaansavonden in het weekeinde veel overlast zouden veroorzaken. Er zijn ergernissen over de rijstijl van de chauffeur en over de plekken waar wordt geparkeerd. Ook wordt er geklaagd over te snel rijden.

Volgens de politie ondervinden agenten rond het Prinses Amaliaplein problemen. De doorgang wordt hen daar belemmerd door verkeerd geparkeerd taxi’s.

Directeur Richard Rikkert van Taxi Almelo heeft er begrip voor dat de politie taxichauffeurs nauwlettend in de gaten houdt. “Ik voel mij niet aangesproken op het gedrag van taxichauffeurs in Almelo”, zegt hij in TC Tubantia.

“Onze chauffeurs worden duidelijk geïnstrueerd. Er zijn gebieden waar wij niet mogen rijden in het centrum.” Het Prinses Amaliaplein hoort daar volgens hem ook bij. “Ik heb begrepen dat sommige chauffeurs denken dat er een soort taxistandplaats is daar”, zegt hij.

Ook directeur Huseyin Gözel van Taxi Oost vindt het een goede zaak dat de politie streng controleert. “Ongeveer twee maanden geleden hebben wij een telefoontje van de politie gehad. Daarin werd geklaagd over overlast die werd veroorzaakt door taxi’s. Ook werd gezegd dat er niet meer over het Amaliaplein gereden mag worden. Dat doen wij sindsdien niet meer. Wij hebben alle chauffeurs van ons geïnstrueerd om daar niet meer te komen. Er zijn nog andere plekken in de binnenstad waar wij ook niet meer komen. Dat hebben wij met de politie afgesproken en daar houden wij ons aan”, aldus Gözel.

Bron: TC Tubantia

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Meer nieuws

Gratis nieuwsbrief

Partners

Congres Contractvervoer

Poll

Sharon Dijksma lijkt me een prima staatssecretaris Taxibeleid.

Taxi cao-vragen?

Ben ik automatisch lid van de bond als ik de hulp van AxiTaxi inroep?
Nee, beslist niet. AxiTaxi is er om jou te helpen. We willen dat chauffeurs met plezier hun werk doen. Daarom willen we problemen oplossen. De vakbonden FNV en CNV werken daarvoor nauw samen. We zien het belang in van een goede en gezonde taxibranche met tevreden chauffeurs.
powered by AxiTaxi

Facebook

Twitter

1.930 followers
Volg ons op Twitter