Snelheidscontrole gericht op taxichauffeurs in Katwijk

Gepubliceerd op 02-11-2010 om 09:49
flitser, controle, snelheid, politie

KATWIJK – De politie heeft in Katwijk een snelheidscontrole speciaal gericht op taxichauffeurs gehouden. Hierbij zijn 15 chauffeurs bekeurd vanwege een te hoge snelheid.

De politie zegt al geruime tijd klachten te ontvangen over de snelheden waarmee nachtelijke taxi’s over doorgaande wegen in de Bollenstreek rijden.

Controles

Eerder werd in Hillegom een aantal controles uitgevoerd. In de nacht van vrijdag 29 op zaterdag 30 oktober werd op de Zeeweg in Katwijk gecontroleerd. De maximumsnelheid bedraagt daar 50 km/h.

Sommige  chauffeurs zijn zelfs meerdere malen bekeurd. Eén taxichauffeur maakte het wel heel bont: deze werd in totaal zes keer beboet: de snelheden bedroegen 61, 63, 84, 84, 90 en 91 km/h. Alle taxichauffeurs zullen hun bekeuringen of dagvaardingen binnenkort via hun werkgever ontvangen. De politie gaat uitzoeken welke taxibedrijven op extra aandacht kunnen rekenen.

CJIB

Naast de taxi’s werden in totaal nog 69 andere voertuigen bekeurd. Ook zij zullen binnenkort post van het CJIB ontvangen.

Eerder werd al gecontroleerd in Hillegom. Ook zijn het afgelopen weekend controles uitgevoerd. Ondanks de media-aandacht en de vele bekeuringen bleken veel taxichauffeurs nog te hard te rijden op de Weeresteinstraat.

Overlast

Naast de controles wil de politie een moreel beroep doen op taxibedrijven om hun werk in de Bollenstreek ook ’s nachts veilig uit te voeren en minder overlast te veroorzaken voor omwonenden. De controles zullen worden voortgezet.

Reageer ook

Nog maximaal tekens.

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Meer nieuws

Gratis nieuwsbrief

Partners

Taxi cao-vragen?

Mag ik altijd zelf bepalen of ik mijn vakantie-uren in tijd of geld krijg?
Nee, dat mag niet. Toen je begon met werken bij je werkgever, is je uitgelegd hoe het verlof is geregeld. De meest fulltimers en parttimers krijgen verlof in uren. Die hebben dus een vakantiekaart. De meeste MUP-ers krijgen hun verlof uitbetaald in geld.
powered by AxiTaxi

Poll

In mijn regio zijn veel illegale snorders actief.

Facebook

Twitter

1.606 followers
Volg ons op Twitter