Forse boetes voor 36 snorders bij controle in Amsterdam

Gepubliceerd op 04-04-2011 om 09:54

Volkswagen, VentoAMSTERDAM – De politie heeft vorige week bij een controleactie in Amsterdam-Zuidoost 36 illegale taxi’s (snorders) aangehouden. Zij kregen per persoon boetes van bijna 3500 euro. Acht auto’s werden in beslag genomen.

Naast de boete van bijna 3500 die elke snorder kreeg voor het illegaal taxirijden, deelde de politie ook voor circa 3000 euro aan bekeuringen uit voor technische mankementen aan de auto’s. Ook vorderde zij twee kentekenbewijzen in.

Snorders

Snorders komen al jarenlang veel voor in Amsterdam-Zuidoost. Ze vormen oneerlijke concurrentie voor taxichauffeurs die wel alle papieren hebben. Volgens de politie zijn ze vaak ook bij illegale acties betrokken. Zo vervoeren ze ook bolletjesslikkers of grote hoeveelheden drugs, soms zonder dat ze het zelf weten.

Vorig jaar hield de Amsterdamse politie 126 snorders aan en nam zij 28 auto’s in beslag. Dit jaar staat de teller al op 71 bekeurde chauffeurs en vijftien in beslag genomen voertuigen. De politie wil het aantal controles de komende tijd uitbreiden. Daaraan doen overigens ook instanties als de Belastingdienst en de gemeentelijke Dienst Werk en Inkomen mee.

3 reacties op “Forse boetes voor 36 snorders bij controle in Amsterdam”

10.04.11 | 09:37 | Arman

het is altijd zo geweest . eindelijk wil politie dat aanpakken , i

17.04.11 | 19:40 | ron

HIer in Eindhoven zegt de politie dat het vrijwel niet te bewijzen is of er sprake is van een zwarte taxi of niet.M.a.w. ze doen er niets aan terwijl ik zeg dat ze die personen die de snorder vervoert ieder afzonderlijk moeten ondervragen naar hun personalia en daarna de wetsovertreder apart uithoren of deze personalia.Ik hoop dat de kwaliteitskring taxi in Eindhoven navraag gaat doen na de werkwijze van de politie in Amsterdam en Tilburg in dezen.
In Eindhoven rijden zo’n 40 zwarte taxi’s rond

05.05.11 | 20:20 | Pieter

Amsterdam-Zuidoost is een geval apart. Daar zullen de mensen nooit gebruik maken van een taxi. Een snorder is voor hun een soort fiets die ze nemen naar hun bestemming. Voor 1/3 van de taxiprijs rijdt de snorder je overal rond. Onkruid vergaat niet. Die gasten kopen voor 400 euro weer zo’n oude barrel en gaan de weg op.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Meer nieuws

Gratis nieuwsbrief

Partners

Facebook

Poll

Één loonschaal voor taxichauffeurs is een goed idee.

Congres Contractvervoer

Twitter

1.991 followers
Volg ons op Twitter