taxibord, taxi, daklicht

Taxichauffeur Schiedam overmeestert gewapende overvaller

SCHIEDAM – Een taxichauffeur uit Schiedam heeft in de nacht van maandag op dinsdag rond 01.00 uur een 24-jarige man overmeesterd, nadat die hem in de taxi had bedreigd met een vuurwapen. Hierbij is een schot gelost. Dat meldt de politie dinsdag.

De chauffeur had met de man al een tijdje rondgereden in de buurt van de Johan de Wittsingel in Schiedam. De man deed alsof hij niet meer wist waar hij moest zijn.

Vuurwapen

Plotseling pakte hij een vuurwapen en eiste dat de taxichauffeur zijn geld afgaf. De chauffeur weigerde. Er viel een schot in de auto, maar niemand raakte hierbij gewond.

Na het schot nam de overvaller de benen. De chauffeur ging hem achterna. Na een korte achtervolging kreeg de taxichauffeur de overvaller te pakken. Toegesnelde politieagenten namen de man van hem over.

De overvaller is tijdens de achtervolging gewond geraakt en moest korte tijd voor behandeling naar een ziekenhuis. Daarna is hij vastgezet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.