Eis: 4 jaar cel voor beroving taxichauffeur

Gepubliceerd op 02-09-2011 om 11:57
rechtbank4

Voor het beroven en mishandelen van een Almeerse taxichauffeur is tegen een 19-jarige man uit Lelystad een celstraf van 4 jaar geëist. Ook moet de man volgens de officier van justitie een schadevergoeding van 5000 euro betalen aan zijn slachtoffer.

Samen met een vriend stapte de 19-jarige man op 12 maart op station Almere in een taxi. Onderweg zou de passagier op de achterbank de chauffeur bij de keel hebben gegrepen en diens portemonnee hebben opgeëist. Op de Laan der V.O.C. kwam de taxi tot stilstand.

Bloed

De Lelystedeling heeft daar de chauffeur in het been gestoken. Het duo ging er met de taxi vandoor, maar werd vanaf de A6 gevolgd door een politieauto. In Hilversum lieten de overvallers de taxi staan.

De verdachte kon kort erna worden aangehouden in de buurt. Hij had bloed van het slachtoffer op zijn broek.

Impact

De officier van justitie legde de nadruk op de impact die het heeft gehad. De chauffeur zou uit angst niet meer ’s nachts rijden.
Uitspraak in deze zaak is op 13 september.

Een reactie op “Eis: 4 jaar cel voor beroving taxichauffeur”

05.10.11 | 20:13 | Ralph

Ik ben zelf ook een chauffeur en dit is gelukkig goed afgelopen. Ik vind dan ook dat de daders er niet zo maar van af kunnen komen zonder eens lang achter de tralies te zitten + een flinke schade vergoeding betalen aan de gedupeerde. Hopelijk vind de rechter dit ook en gaat akkoord met de eis van officier van justitie. Sterkte gewenst aan de collega!!!!!!!!!!!!!!!!

Reageer ook

Nog maximaal tekens.

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Meer nieuws

Gratis nieuwsbrief

Partners

Taxi cao-vragen?

Wat moet ik doen als ik denk dat mijn werkgever geen toeslag betaalt?
Controleer allereerst je loonstrook. Vraag iemand van Personeelszaken om je te helpen. Heb je nog steeds het idee dat het niet klopt? Neem dan contact met ons op.
powered by AxiTaxi

Poll

In mijn regio zijn veel illegale snorders actief.

Facebook

Twitter

1.674 followers
Volg ons op Twitter