Verdachte taximoord Rotterdam in 2004 was toen 15 jaar oud

Gepubliceerd op 11-04-2012 om 09:48
gevangenis, cel

De politie heeft een verdachte aangehouden voor een Rotterdamse taximoord in 2004. De man zit al de gevangenis in Zoetermeer voor een ander misdrijf, maar de politie kreeg tips binnen na een uitzending van ‘Opsporing Verzocht’. De verdachte was slechts 15 jaar oud tijdens het misdrijf.

De inmiddels 23-jarige Hagenaar wordt ervan verdacht op 29 februari 2004 de de taxichauffeur Gerard Denz te hebben doodgeschoten.

Taxi

Denz (52) werd in 2004 in Rotterdam zwaar gewond naast zijn taxi gevonden. Hij was door het hoofd geschoten. Diezelfde dag overleed hij aan zijn verwondingen. Zijn zwarte portemonnee, waar waarschijnlijk niet meer dan 60 euro in zat, was gestolen.

Het onderzoek naar zijn dood bleef zonder resultaat totdat het coldcaseteam van Rotterdam-Rijnmond met nieuwe informatie de zaak heropende. Aandacht in ‘Opsporing verzocht’ leidde naar de verdachte. Meer aanhoudingen sluit de politie niet uit. Voor de gouden tip loofde de hoofdofficier van Justitie een beloning van 15.000 euro uit.

Taxichauffeurs

Na de gewelddadige dood van hun collega demonstreerden honderden taxichauffeurs begin maart 2004 voor het Rotterdamse stadhuis. Er waren in korte tijd vier roofovervallen op taxi’s geweest. Twee chauffeurs raakten daarbij gewond.

Reageer ook

Nog maximaal tekens.

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Meer nieuws

Partners

Taxi cao-vragen?

Wat heb ik nodig om goed geholpen te kunnen worden?
Je moet je administratie op orde hebben. Zonder cijfers kunnen we niks. Dus zorg dat je loonstroken, rittenoverzichten, overzicht vakantiedagen, jaaropgave of pensioenoverzicht (UPO) bij de hand hebt. Je hebt natuurlijk niet voor elke vraag al die papieren nodig. Wil je bijvoorbeeld iets weten over je pensioen, dan zijn je pensioenoverzicht en je loonstrook of jaaropgave nodig.
powered by AxiTaxi

Gratis nieuwsbrief

Poll

In mijn regio zijn veel illegale snorders actief.

Facebook

Twitter

1.446 followers
Volg ons op Twitter