Verdachte taximoord Rotterdam in 2004 was toen 15 jaar oud

Gepubliceerd op 11-04-2012 om 09:48
gevangenis, cel

De politie heeft een verdachte aangehouden voor een Rotterdamse taximoord in 2004. De man zit al de gevangenis in Zoetermeer voor een ander misdrijf, maar de politie kreeg tips binnen na een uitzending van ‘Opsporing Verzocht’. De verdachte was slechts 15 jaar oud tijdens het misdrijf.

De inmiddels 23-jarige Hagenaar wordt ervan verdacht op 29 februari 2004 de de taxichauffeur Gerard Denz te hebben doodgeschoten.

Taxi

Denz (52) werd in 2004 in Rotterdam zwaar gewond naast zijn taxi gevonden. Hij was door het hoofd geschoten. Diezelfde dag overleed hij aan zijn verwondingen. Zijn zwarte portemonnee, waar waarschijnlijk niet meer dan 60 euro in zat, was gestolen.

Het onderzoek naar zijn dood bleef zonder resultaat totdat het coldcaseteam van Rotterdam-Rijnmond met nieuwe informatie de zaak heropende. Aandacht in ‘Opsporing verzocht’ leidde naar de verdachte. Meer aanhoudingen sluit de politie niet uit. Voor de gouden tip loofde de hoofdofficier van Justitie een beloning van 15.000 euro uit.

Taxichauffeurs

Na de gewelddadige dood van hun collega demonstreerden honderden taxichauffeurs begin maart 2004 voor het Rotterdamse stadhuis. Er waren in korte tijd vier roofovervallen op taxi’s geweest. Twee chauffeurs raakten daarbij gewond.

Reageer ook

Nog maximaal tekens.

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Meer nieuws

Gratis nieuwsbrief

Partners

Taxi cao-vragen?

Ben ik verplicht om mijn werkgever te bellen nadat ik me ziek heb gemeld?
Nee, na je ziekmelding ben je niet verplicht om dat te doen. Maat het kan natuurlijk geen kwaad om te vertellen hoe het met je gaat. Dat is voor je werkgever ook belangrijk.
powered by AxiTaxi

Poll

In mijn regio zijn veel illegale snorders actief.

Facebook

Twitter

1.637 followers
Volg ons op Twitter