Verdachte taximoord Rotterdam in 2004 was toen 15 jaar oud

Gepubliceerd op 11-04-2012 om 09:48
gevangenis, cel

De politie heeft een verdachte aangehouden voor een Rotterdamse taximoord in 2004. De man zit al de gevangenis in Zoetermeer voor een ander misdrijf, maar de politie kreeg tips binnen na een uitzending van ‘Opsporing Verzocht’. De verdachte was slechts 15 jaar oud tijdens het misdrijf.

De inmiddels 23-jarige Hagenaar wordt ervan verdacht op 29 februari 2004 de de taxichauffeur Gerard Denz te hebben doodgeschoten.

Taxi

Denz (52) werd in 2004 in Rotterdam zwaar gewond naast zijn taxi gevonden. Hij was door het hoofd geschoten. Diezelfde dag overleed hij aan zijn verwondingen. Zijn zwarte portemonnee, waar waarschijnlijk niet meer dan 60 euro in zat, was gestolen.

Het onderzoek naar zijn dood bleef zonder resultaat totdat het coldcaseteam van Rotterdam-Rijnmond met nieuwe informatie de zaak heropende. Aandacht in ‘Opsporing verzocht’ leidde naar de verdachte. Meer aanhoudingen sluit de politie niet uit. Voor de gouden tip loofde de hoofdofficier van Justitie een beloning van 15.000 euro uit.

Taxichauffeurs

Na de gewelddadige dood van hun collega demonstreerden honderden taxichauffeurs begin maart 2004 voor het Rotterdamse stadhuis. Er waren in korte tijd vier roofovervallen op taxi’s geweest. Twee chauffeurs raakten daarbij gewond.

Reageer ook

Nog maximaal tekens.

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Meer nieuws

“TaxiPro

Partners

Gratis nieuwsbrief

Video Congres Contractvervoer

Taxi cao-vragen?

In dit werk verdien je al niet zoveel en daar komt het lidmaatschap nog bovenop.
De bonden hebben ervoor gezorgd dat de lonen omhoog gingen in de afgelopen jaren. Veel andere zaken zijn ook veel beter geregeld doordat wij met de werkgevers zijn gaan praten. Natuurlijk kost het lidmaatschap geld. De maandbijdrage is lager naarmate je minder verdient. Dat vinden wij wel zo eerlijk. En als bond regelen we heel veel voor je. Vraag maar eens aan collega's die lid zijn.
powered by AxiTaxi

Poll

In mijn regio zijn veel illegale snorders actief.

Facebook

Twitter

1.501 followers
Volg ons op Twitter