inspectie, ILT, auto

Snorder gepakt na oppikken van passagiers in Nijmegen

Bron: ILT

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag, samen met collega’s van het ILT (Inspectie Leefomgeving en Transport) een 59-jarige Ossenaar betrapt op het zwart vervoeren van passagiers in Nijmegen. Dit is in strijd met de Wet Personenvervoer 2000.

Omstreeks 04.20 uur werd gezien dat de Ossenaar passagiers in het centrum van Nijmegen in liet stappen. De auto werd aan de kant gezet op de Graafseweg in Wijchen. Daar werd duidelijk dat de bestuurder illegaal als taxichauffeur fungeerde.

Dwangsom

De man werd aangehouden en er werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Het was de eerste keer dat hij was betrapt. De verdachte zal ook bestuurlijke dwangsom opgelegd krijgen. Dat betekent als hij nogmaals gepakt wordt, hij een dwangsom van ongeveer 10.000 euro moet betalen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

4 reacties op “Snorder gepakt na oppikken van passagiers in Nijmegen”

Bergerhof Taxi Tours|08.10.13|11:39

Misschien moeten de passagiers ook een bekeuring krijgen. Dan snijd het mes aan 2 kanten.

Pierre van Aert|08.10.13|12:47

Hier kunnen ze op een zaterdagavond ook heel gemakkelijk 5 snorders oppakken, inclusief hun handlangers die de “klanten” ronselen.
Maar het is natuurlijk heel erg politiek incorrect om deze arme Marokkanen aan te pakken.

Marco Prickartz|10.10.13|17:18

ik vind dat ze dit vaker moeten doen, maar deze straffen liegen er niet om, hopelijk dat dit in de toekomst zijn vruchten gaat afgooien.

laat ze maar meer gaan controleren in nijmegen
als ze bij de febo voor de deur gaan staan kunnenn ze er gelijk genoeg pakken
de klanten worden aangesproken en de auto’s staan om de hoek om de klanten in te laten stappen