boete, bekeuring, politie, proces-verbaal

Flinke boetes voor Groningse straattaxichauffeurs bij controle

Tijdens een taxicontrole in de stad Groningen bleken vijf van de acht gecontroleerde straattaxi’s in overtreding. De straattaxichauffeurs hebben flinke boetes opgelegd gekregen. In totaal is er voor maar liefst € 8030,- aan bekeuringen uitgedeeld. De controle is tussen zaterdagavond en zondagmorgen uitgevoerd door medewerkers van politie en de Inspectie Leefomgeving en Transport. 

Een taxionderneming reed met een taxi waarvan de inrichting niet in overeenstemming was met het kentekenbewijs. Er stond een stoel meer in de taxi dan is toegestaan. Boetebedrag € 230,-.

Vergunningsbewijs

Een taxi reed illegaal met een gepacht taxivergunningbewijs. Het vergunningbewijs is in beslag genomen en het vervoer is beëindigd. Bij het bedrijf dat de vergunning heeft gepacht is direct een bedrijfscontrole ingesteld en de bedrijfsadministratie wordt nader onderzocht. Er wordt proces-verbaal opgemaakt waarbij het boetebedrag kan oplopen tot € 5.000,.

Een taxichauffeur reed nog terwijl zijn wekelijkse rusttijd al was ingegaan. De man kreeg een ‘bevel staking van de arbeid’ opgelegd voor de duur van 45 uur. Boetebedrag € 800,.

Werkmap

Een taxichauffeur/ondernemer werd voor de vierde keer in korte tijd werkend aangetroffen terwijl hij niet in het bezit is van een geldige werkmap. De man kan opnieuw een boete verwachten van € 1100,-.

Een taxi reed met een niet verzegelde taxameter. Het vervoer met de taxi is beëindigd en er mogen pas weer mensen worden vervoerd als de meter aan de eisen voldoet. Boetebedrag € 900,-.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.