rechtbank, rechter, rechtszaal, uitspraak

Snorder veroordeeld tot werkstraf van 120 uur

Een snorder uit ’t Zandt heeft een werkstraf van 120 uur gekregen omdat hij diverse malen als illegale taxichauffeur heeft opgetreden. Hij bood personenvervoer tegen betaling aan zonder over een taxivergunning en chauffeurskaart te beschikken.

Hij reed van januari 2010 tot december 2011 rond als snorder. Van de opbrengsten kocht hij een luxe auto, waarmee hij zijn illegale taxiritten voortzette.

UWV

De ritten werden contant betaald. De man genoot een uitkering en gaf deze inkomsten niet op. Het onterecht verkregen geld, bijna 70.000 euro, moet hij aan uitkeringsinstantie UWV terugbetalen

De illegale chauffeur had al twee keer een boete gekregen van in totaal ruim 3.500 euro. Deze boetes kon hij naar eigen zeggen gemakkelijk betalen met de ritten die hij reed. Hij kreeg geen taxivergunning omdat hij daarvoor een verklaring van goed gedrag nodig had. Die kon hij niet krijgen. Onder meer vanwege een veroordeling voor illegale taxidiensten.

Celstraf

Normaal gesproken zou een hardnekkige snorder de cel ingaan. Maar die straf ontloopt de man, omdat zijn zaak onnodig lang bij het Openbaar Ministerie op de plank heeft gelegen. Het OM wilde niet zeggen waarom het zo lang duurde voordat de zaak werd behandeld, zo meldt RTV Noord.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Snorder veroordeeld tot werkstraf van 120 uur”

Johan Zevenbergen|17.06.15|23:30

Zeker de plank van wachten op het afschaffen van regels?

Paul Dijkhuizen|18.06.15|12:14

120 uur als vrijwilliger voor een instelling of stichting (taxi)vervoer doen?