politie, auto

210 op A1: rijbewijs, taxi en mogelijk chauffeurskaart kwijt

Een 32-jarige taxichauffeur uit Amersfoort is er in geslaagd zichzelf het werken voorlopig onmogelijk te maken. Hij werd betrapt toen hij 210 kilometer per uur reed op een stuk van de A1 waar slechts 100 kilometer per uur is toegestaan. Zijn rijbewijs en taxi is hij voorlopig kwijt, en zijn chauffeurskaart is eveneens in gevaar.

De politie van de Landelijke Eenheid Noordwest maakt op zijn Facebook-pagina melding van de kwestie. De man vertoonde nogal opmerkelijk rijgedrag. Niet alleen reed hij vanuit Amsterdam in zijn taxi veel te hard naar huis, hij deed dat ook nog eens zigzaggend en zodanig op het randje dat anderen er in de ogen van de politie mee in gevaar werden gebracht.

Chauffeurspas

Op basis van dit gedrag werd de taxi-chauffeur aan de kant gezet, waarbij bleek dat hij geen klanten aan boord had. Na overleg met de officier van justitie werd besloten de auto in te beslag te nemen en het rijbewijs van de man in te vorderen. Of de man een schikkingsvoorstel krijgt of zich voor de rechter mag verantwoorden moet later blijken.

Op de Facebook-pagina van de politie-eenheid wordt gesuggereerd dat dit de man ook zijn chauffeurskaart zou kosten. Daar zegt de politie het volgende over: “Wij mogen de chauffeurspas niet innemen. Wel is er ook een zogenaamde 130-mededeling aan het CBR gedaan. Als zij besluiten tot het opleggen van een maatregel zal doorgaans de taxi-vergunning worden ingetrokken.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.