RegioTaxi

Regiotaxi is openbaar vervoer van deur tot deur voor iedereen die zelfstandig of met begeleiding kan reizen. Dus ook voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel.

Voor het vervoer worden personenauto’s en (rolstoel)busjes ingezet door taxibedrijven. De Regiotaxi rijdt iedere dag tussen 06.00 en 24.00 uur.

Regels

Regiotaxi brengt u van de voordeur van uw vertrekadres naar de voordeur van uw bestemming. De ingang van een flat of wooncomplex wordt als voordeur beschouwd. Ook kunt u van en naar een halte van het openbaar vervoer reizen.

Dankzij overheidssubsidie blijven de kosten laag. Voor iedere rit betaalt u een instaptarief en een vast tarief per OV-zone.

Het is voor taxibedrijven toegestaan om ritten te combineren. Hierbij stappen andere passagiers die naar dezelfde regio reizen bij andere klanten van de Regiotax in de taxi.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.