‘Stel winterbanden verplicht bij leerlingenvervoer’

EDE – De cliëntenraad voor het leerlingenvervoer in Ede wil dat de taxibusjes waarmee schoolkinderen worden vervoerd, winterbanden krijgen. Dat meldt Omroep Gelderland maandag.

Aanleiding is een ongeluk bij Erica in Drenthe, waar onlangs vier kinderen en de chauffeur van een taxibusje gewond raakten. Het had geen winterbanden. Donderdag lag het leerlingenvervoer in Apeldoorn stil vanwege de sneeuw. Ook die busjes hadden geen winterbanden.

Nederlandse gemeenten stellen bij de aanbestedingsprocedure van ‘aanvullend openbaar vervoer’ geen eisen over winterbanden. Oudervereniging Balans heeft een brandbrief gestuurd naar de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en minister Plasterk van Onderwijs.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.