Taxibedrijf Filart failliet

filartMANDERVEEN – Taxibedrijf Filart uit Manderveen is woensdag door de rechtbank in Almelo failliet verklaard. Het bedrijf van oud-motorcoureur Rob Filart verzorgt het leerlingen- en gehandicaptenvervoer in de gemeente Hof van Twente.

Het leerlingenvervoer wordt voorlopig overgenomen door Taxi Brookhuis. Het Oldenzaalse taxibedrijf neemt ongeveer dertig ritten in de Hof van Twente voor haar rekening. De ouders van de leerlingen zijn inmiddels door de gemeente op de hoogte gesteld van de overname.

Dagelijks rijden er zo’n kleine honderd taxi’s van Filart door de Twente en Salland. Ook de spelersbus van Heracles Almelo wordt geleverd door het Manderveense bedrijf. In 2008 is er nog een nieuw pand gebouwd in Tubbergen en in 2009 is er een nieuwe vestiging in Hardenberg geopend. Bij het taxibedrijf is niemand bereikbaar voor toelichting op het faillissement.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.