rechtbank

Tóch onderzoek naar misbruik in schooltaxi


OPHEUSDEN – Het politiekorps Gelderland-Zuid is alsnog een onderzoek gestart naar seksueel misbruik van een verstandelijk gehandicapt meisje (11) door een taxichauffeur, die haar dagelijks naar en van school reed. Dat meldt De Telegraaf dinsdag.

Aanvankelijk seponeerde justitie de zaak omdat het IQ van het slachtoffertje te laag zou zijn. “Wellicht openen we later een onderzoek, als er meer aangiftes volgen”, vertelde de politie afgelopen zomer tegen Mariëtte van Wagensveld, moeder van de autistische Sharon uit Opheusden.

Moeder Mariëtte trof haar dochtertje zoenend met de chauffeur in de schooltaxi aan en Sharon vertoonde volgens haar kinderarts in diezelfde periode afwijkend seksueel gedrag. De taxichauffeur gaf haar oorbelletjes cadeau en leverde zelfs commentaar op haar beginnende borstontwikkeling.

De politie deed echter niets met de aangifte van de moeder. Haar dochter zou een te laag IQ hebben om haar te kunnen verhoren over de vermeende seksuele handelingen die de taxichauffeur bij haar zou hebben verricht.

Pas na berichtgeving in diverse media heeft het OM nu besloten dat de politie alsnog een onderzoek dient te openen.

Lees het artikel in De Telegraaf

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Tóch onderzoek naar misbruik in schooltaxi | TaxiPro
rechtbank

Tóch onderzoek naar misbruik in schooltaxi


OPHEUSDEN – Het politiekorps Gelderland-Zuid is alsnog een onderzoek gestart naar seksueel misbruik van een verstandelijk gehandicapt meisje (11) door een taxichauffeur, die haar dagelijks naar en van school reed. Dat meldt De Telegraaf dinsdag.

Aanvankelijk seponeerde justitie de zaak omdat het IQ van het slachtoffertje te laag zou zijn. “Wellicht openen we later een onderzoek, als er meer aangiftes volgen”, vertelde de politie afgelopen zomer tegen Mariëtte van Wagensveld, moeder van de autistische Sharon uit Opheusden.

Moeder Mariëtte trof haar dochtertje zoenend met de chauffeur in de schooltaxi aan en Sharon vertoonde volgens haar kinderarts in diezelfde periode afwijkend seksueel gedrag. De taxichauffeur gaf haar oorbelletjes cadeau en leverde zelfs commentaar op haar beginnende borstontwikkeling.

De politie deed echter niets met de aangifte van de moeder. Haar dochter zou een te laag IQ hebben om haar te kunnen verhoren over de vermeende seksuele handelingen die de taxichauffeur bij haar zou hebben verricht.

Pas na berichtgeving in diverse media heeft het OM nu besloten dat de politie alsnog een onderzoek dient te openen.

Lees het artikel in De Telegraaf

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.