ambulance

Doden en gewonden bij ongeluk taxibusje

SCHAGEN – Een verkeersongeval met een taxibusje met gehandicapten op de N248 bij Schagen (Noord-Holland) heeft maandagochtend het leven gekost aan een 67-jarige en een 85-jarige man uit Wieringerwaard. Drie inzittenden zijn ernstig gewond en twee raakten lichtgewond. Dat hebben woordvoerders van de politie en van vervoersmaatschappij Connexxion gezegd.

In het busje van Connexxion zaten mensen die op weg waren naar de dagopvang van zorginstelling Magnushof in Schagen. Het was op weg naar Schagen om nog twee mensen op te halen. Het door een 67-jarige vrouw uit Schagen bestuurde busje belandde vlak na een rotonde onderaan een talud naast de weg. Het is niet bekend of sprake was van een stuurfout of een technisch mankement. De toedracht wordt onderzocht.

De chauffeur liep een wervelfractuur op en verkeert in shock, aldus de politie. In totaal zaten zeven mensen in het busje. De vrouwelijke chauffeur was volgens de woordvoerder van Connexxion een zeer ervaren bestuurder. Taxichauffeurs mogen in principe tot hun zeventigste doorrijden.

Hoofd behandelzaken Alex van der Tuuk van Woonzorggroep Samen, waar Magnushof onder valt, liet maandagmiddag weten enorm geschokt te zijn door het ongeval. Hij zei dat de woonzorggroep ”al heel lang goede zaken” doet met Connexxion.

De politie maakte maandagmiddag bekend dat de bestuurster niet onder invloed was van alcohol. De overige inzittenden, een 87-jarige man uit Slootdorp, een 68-jarige man uit Wieringerwaard, een 56-jarige vrouw uit Anna Paulowna en een 73-jarige man uit Wieringerwaard zijn in ziekenhuizen in Alkmaar, Hoorn en Beverwijk opgenomen.

(ANP)

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.