taxibus

Gemeente Veere hoopt op uitbreiding van wmo-vervoer

DOMBURG – De gemeente Veere hoopt dat de provincie de proef met het in de avonduren openstellen van wmo-vervoer voor iedereen, uitbreidt naar de dorpen op Walcheren. Op die manier kan het openbaar vervoer in de avonduren verbeteren, zegt wethouder Jaap Melse (SGP/CU) in dagblad PZC.

Wie nu in de avond naar één van de Veerse dorpen wil reizen met het openbaar vervoer, heeft een probleem, vindt Melse. Dit probleem doet zich ook voor in de rest van Zeeland.

De provincie is in de Oosterschelderegio (sinds september) en in Zeeuws-Vlaanderen (sinds februari) een proef gestart. In die gebieden kunnen mensen na 19.00 uur gebruik maken van het wom-taxivervoer, dat normaal alleen voor mensen met een zorgindicatie bedoeld is.

Bij de proef in de Oosterschelderegio en Zeeuws-Vlaanderen betaalt de provincie het deel voor de mensen zonder indicatie die ’s avonds met de taxi willen reizen. Zij moeten dan wel ook een pasje hebben.

Of de proef wordt uitgebreid naar Walcheren is nog niet bekend, zegt Ferry Chervet, beleidsmedewerker bij de afdeling Verkeer en vervoer van de provincie. Over een paar weken overlegt hij erover met gedeputeerde George van Heukelom.

Bron: PZC

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.