rolstoelstaxi

Zorgbelang Gelderland wil onderzoek met Mystery Guests

ACHTERHOEK – Zorgbelang Gelderland wil een onderzoek met Mystery Guests starten naar de kwaliteit van de Regiotaxi. Er zit een verschil tussen de ervaringen van mensen en wat de klanttevredenheidsonderzoeken laten zien, zegt regioconsulent Liesbeth Zwanepol in de plaatselijke Weekkrant.

Met het Mystery Guest-onderzoek, dat moet worden uitgevoerd door gebruikers, kan er volgens haar collega Selma Roos een kwaliteitsslag worden gemaakt. “We willen zo’n tweehonderd ritten in de regio’s Achterhoek, IJsselstreek, Noord-Veluwe, de Vallei en Rivierenland uitzetten”, vertelt Roos, belangenbehartiger vervoer bij Zorgbelang Gelderland, in het blad.

Zij worden vooraf geschoold en gebrieft, waar ze tijdens de rit op moeten letten. “Het gaat daarbij puur om de ervaringen die ze op dat moment opdoen en niet over ervaringen uit het verleden”, benadrukt Roos. “Als daar uit structurele problemen naar voren komen, worden ze verholpen. Want het is een goed systeem, dat in de kern goed draait. Problemen komen bij deze doelgroep echter harder aan dan bij anderen.”

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.