regiotaxi_bus

FNV Ede houdt onderzoek over regiotaxi en leerlingenvervoer

EDE – FNV Bondgenoten Ede-Wageningen wil weten of het vervoer van zieken, leerlingen en gehandicapten in de regio van voldoende kwaliteit is. Samen met ouderenbond ANBO wordt de komende weken gevraagd naar de ervaringen van gebruikers van de regiotaxi, het WMO-vervoer en het leerlingenvervoer.

De FNV zou regelmatig signalen binnen krijgen van cliënten die erg lang moeten wachten op hun taxirit, slechte kwaliteit van de bus of te lange ritten. Volgens de gemeenten komen er daar echter maar weinig klachten binnen. Door dit onderzoek willen FNV en de ANBO meer duidelijkheid krijgen over de kwaliteit. Het onderzoek wordt ook in de Gelderse vallei gehouden.

Op de website van FNV Bondgenoten Ede-Wageningen kunt burgers de enquête invullen. De FNV zal op basis van de uitkomsten aanbevelingen doen aan de landelijke politiek. Ook zal de vakbond aanbevelingen opstellen voor gemeenten en provincie om rekening mee te houden bij de aanbesteding van het vervoer van speciale groepen.

Bron: Veenendaalsekrant.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.