taxipaspoort

Leerlingenvervoer Etten-Leur voortaan met Taxipaspoort

ETTEN-LEUR – Leerlingen uit de gemeente Etten-Leur die op het speciaal onderwijs zitten ontvangen vanaf het nieuwe schooljaar (2010-2011) het Taxipaspoort. Dat helpt de chauffeur te informeren over bijzonderheden zoals: epilepsie, ADHD, astma of andere zaken waarmee rekening dient te worden gehouden tijdens de taxirit.

Dagelijks worden er in Etten-Leur ongeveer 200 kinderen in het speciaal onderwijs door de taxi veilig van en naar school gebracht. Met gegevens vermeld op het paspoort, kan de chauffeur – indien nodig -direct contact opnemen met ouders of verzorgers.

Het Taxipaspoort is via www.taxipaspoort.nl aan te maken. Ouders of verzorgers van de betreffende leerling ontvangen een instructiebrief met een hoesje voor het Taxipaspoort en een voorbeeld Taxipaspoort.

Ruud de Haan van het Sociaal Fonds Taxi heeft het eerste exemplaar van het Taxipaspoort uitgereikt aan wethouder Bernd Roks (VVD) op de informatieavond over leerlingenvervoer die deze week in Etten-Leur is gehouden.

Het Taxipaspoort is niet verplicht, maar kan worden gezien als een extra hulpmiddel. Het is één van de stappen vanuit de branche met als doel kwaliteitsverbetering en nog meer veiligheid van het leerlingen- en zorgvervoer.

Ook worden de taxibussen uitgerust met een zogenoemde Pictokaart. Hierop staan de basisregels met een plaatje afgebeeld. Die biedt uitkomst als communiceren met de passagier moeilijk is. Via een Pictokaart kan de chauffeur bijvoorbeeld het belang van juist gordelgebruik duidelijk maken.

Cursus leerlingenvervoer
Alle chauffeurs die Etten-Leurse leerlingen vervoeren zijn voortaan verplicht om de cursus Leerlingenvervoer voor Chauffeurs (ontwikkeld door het Sociaal Fonds Taxi) te volgen. Bij deze cursus maakt de taxichauffeur kennis met het specifieke gedrag van leerlingen in het leerlingenvervoer en leert hij hoe ermee om te gaan.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.