taxi

Twee aangiftes diefstal tegen chauffeur van Regiotaxi Leiden

LEIDEN – Er zijn deze week twee verschillende aangiftes van diefstal tegen een chauffeur van de Regiotaxi in Leiden gedaan. Beide klanten beweren dat de taxichauffeur geld uit de tas heeft gehaald die door door hem in de kofferbak was gestopt.
In navolging van het echtpaar Massaar heeft ook de 86-jarige Leidse A. van Klaveren aangifte gedaan van diefstal door een chauffeur van Regiotaxi. Zij besloot daartoe alsnog na lezing deze week van het artikel in het Leidsch Dagblad, waarin het echtpaar Massaar zijn relaas deed.

Volgens haar dochter is de 86-jarige twee maanden geleden tijdens een rit op precies dezelfde manier bestolen. “Ook zij had haar tas met portemonnee in de rollator liggen die de chauffeur in de achterbak deed. En toen zij om haar tas vroeg, zei de chaufeur net als bij de Massaars dat dat niet nodig was.” De bejaarde vrouw miste bij thuiskomst 45 euro.

Eerder deze week zei het echtpaar Massaar slachtoffer te zijn van diefstal. “Bij thuiskomst op de Vijf Meilaan pakte de taxichauffeur de rollator en gaf hij de tas. Ik had al snel in de gaten dat hij open stond. In de flat keek ik erin en ja hoor, mijn portemonnee was weg. Met 150 euro. Mijn legitimatiebewijs, mijn pinpas en al mijn andere pasjes.”

Flip Massaar vond het verschrikkelijk. “Onze dochter heeft gauw de rekening geblokkeerd, voordat die chauffeur hem leeghaalt. Want er kan er maar één zijn die ons bestolen heeft en dat is die taxichauffeur. Ik heb meteen de centrale van de Regiotaxi weer gebeld, maar daar wilden ze niet zeggen wie ons gereden had.”

De woordvoerder die dinsdagmiddag de centrale van de Regiotaxi bemant, zegt in het Leidsch Dagblad niets te weten van de beschuldigingen. ,,Maar het is wel zo dat wij nooit de namen en adressen van onze chauffeurs geven. Uit privacyoverwegingen. Maar als meneer en mevrouw een klacht hebben, kunnen zij dat doorgeven aan onze afdeling die klachten behandelt, schriftelijk of telefonisch.”

Bron: Leidsch Dagblad

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Twee aangiftes diefstal tegen chauffeur van Regiotaxi Leiden”

joke|23.06.10|11:43

en dat noemen zich collega’s bah bah wordt er misselijk van als ik dit lees
dat ze geen namen doorgeven kan ik me voorstellen maar is het niet zo dat wij onze pas zichtbaar moeten dragen waar onze naam op staat dus voor de cliënten van een taxi let hierop als je de volgende keer mee gaat dan weet je hoe de chauffeur heet
en bij regiotaxi kunnen ze wel nagaan wie de rit heeft gereden dus ik zou een klacht indienen en dan wel schriftelijk het liefst aangetekend dit mag gewoon niet gebeuren
joke
regio brabant

sander|15.11.10|13:35

Ik heb de berichtgeving gelezen in het Leidsch Dagblad over het eerste geval. Hoewel ik nu door het tweede geval wel geloof dat er iets is gebeurd wil ik toch even kwijt dat ik het artikel in het Leidsch Dagblad over het eerste geval uitermate tendentieus vond. Het artikel was doorwrocht met een sfeertje van “taxischauffeurs zijn niet te vertrouwen” en alles wat de mevrouw zegt is absoluut waar. De taxichauffeur werd door de krant berecht zonder wederhoor of wat dan ook. Waar de journalist ook aan voorbij ging is dat de OV taxi veel oudere klanten heeft. Bij een deel van de klanten is ook sprake van verwardheid, etc… Klanten zijn spullen kwijt. Leggen een enkele link naar de taxi. Dagen later duikt de portemonnee in huis ergens op. Enige terughoudendheid van de journalist was op zijn plaats geweest.