Regiotaxi, Overijssel, Salland

Video: Verbeteringen voor Regiotaxi Salland

OVERIJSSEL – Regiotaxi Salland krijgt een een aantal verbeteringen. Zo is onder meer de Regiotaxipas niet meer verplicht en wordt de marge van de vertrektijd teruggebracht. Ook wordt geïnvesteerd in aardgasvoertuigen.

Het huidige contract met De Vier Gewesten (DVG) in combinatie met Taxicentrale Raalte (TCR) voor de Regiotaxi in Salland wordt per 1 juni 2010 voortgezet. De provincie Overijssel, de gemeenten Deventer, Raalte en Olst-Wijhe, DVG en TCR ondertekenden donderdag  twee convenanten om de samenwerking te bekrachtigen.

De provincie Overijssel, verantwoordelijk voor het openbaar vervoer in West-Overijssel, heeft de afgelopen periode een aantal verbeteringen ingevoerd. Zo is de Regiotaxipas (7,50 euro per jaar) niet meer nodig om in aanmerking te komen voor het kortingstarief van 1 euro per zone. Korting geldt op verbindingen waar geen bus of trein rijdt.

De reismarge wordt teruggebracht tot maximaal 15 minuten voor aankomst of maximaal 15 minuten na vertrek. Tevens wordt de terugbelservice geïntroduceerd. Hierbij ontvangt de reiziger vijf minuten voor aankomst van de taxi een telefoontje.

Het aantal Taxipoints wordt in de komende jaren verder uitgebreid. Een Taxipoint is een herkenbare vast aangewezen opstapplaats (zoals een ziekenhuis of verzorgingshuis) waar reizigers zonder vooraanmelding van minimaal 1 uur kunnen vertrekken. Op dit moment hebben in deze regio alleen het Deventer Ziekenhuis en de polikliniek in Kampen een Taxipoint. Naast de reservering via de telefoon, is binnenkort het boeken en betalen via internet ook mogelijk.

De voertuigen moeten voortaan voldoen aan de hoogste milieueisen op het moment van aanschaf. Naast voertuigen met de schoonste dieselmotoren gaat TCR ook vijf aardgasvoertuigen inzetten. Deze rijden de eerste 90.000 kilometer op 100% groen gas. Omdat Groen gas gewonnen wordt uit restafval, is deze brandstof vrijwel CO2-neutraal. De CO2-uitstoot van het wagenpark (25 voertuigen)  ligt daarmee ruim 30% lager dan die van het huidige wagenpark.

Bekijk de promotiefilm van de Regiotaxi Overijssel

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.