taxi

Ongeruste moeder start website leerlingenvervoer

SILVOLDE/DOETINCHEM – Paula Tuenter uit Silvolde is een website begonnen over het leerlingenvervoer. Ouders uit de gemeenten Oude IJsselstreek en Doetinchem kunnen hierop hun klachten kwijt.

Onder ouders is onrust ontstaan nadat het leerlingenvervoer is overgegaan van STA-Ned naar Klomp in Ede. STA-Ned is een overkoepelende organisatie van Achterhoekse taxibedrijven.

De ouders, die zeggen tevreden te zijn over de werkwijze van STA-Ned, zijn er niet gerust op dat het bij Klomp ook goed geregeld is. Ze stellen dat de gemeenten bij hun keuze voor de vervoerder de prijs zwaarder hebben laten wegen dan kwaliteit. De ouders zijn bang dat hun kinderen de dupe worden van de afwegingen die de gemeenten hebben gemaakt.

Het gaat om een kwetsbare groep kinderen die in een situatie zitten waarin ze geen keuze hebben”, zegt Tuenter. “Wij, als ouders, geven elke schooldag ons kind met een ‘vreemde’ mee, in de wetenschap dat de gemeente een weloverwogen keuze heeft gemaakt. Met die keuze vragen wij de gemeente niet alleen te kijken naar de kosten. Maar vooral naar de kwaliteit van nu én die in het verleden is geleverd.”

De gemeenten willen steekproefsgewijs controleren of de vervoerder voldoende kwaliteit biedt. Niettemin hebben ouders nu ook een eigen site: www.leerlingenvervoer.info .

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.