Connexxion

Connexxion wint tweetal aanbestedingen leerlingenvervoer

MILL – Connexxion Taxi Services BV gaat met ingang van het nieuwe schooljaar het leerlingenvervoer zowel voor de gemeente Mill en Sint Hubert verzorgen, als voor Vlaardingen, Maassluis en Schiedam.

Connexxion kwam bij de Europese aanbesteding als beste uit de bus. Volgens de gemeente Mill en Sint hubert wordt nu het leerlingenvervoer structureel 25 procent goedkoper dan bij de huidige vervoerder Taxihopper, een gemeenschappelijke regeling waarachter de gemeente een punt zet. In 2009 kostte het leerlingenvervoer Mill ruim 3 ton.

Vier bedrijven deden mee aan de Europese aanbesteding voor het leerlingenvervoer van de gemeente. Ze werden door een beoordelingscommissie beoordeeld op prijs, communicatie en digitale informatieverstrekking.

Connexxion gaat ook de komende twee jaar het leerlingenvervoer in Vlaardingen, Maassluis en Schiedam verzorgen. De vervoerder verplicht zich hierbij tot het creƫren van werk-, leer- en stageplekken voor mensen met een beperking en langdurig werklozen.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.