taxi

Alblasserdam stelt hogere eisen voor aangepast vervoer

ALBLASSERDAM – De gemeente Albasserdam gaat de eisen voor het aangepast vervoer aanscherpen. Openbaar vervoer wordt een belangrijk alternatief voor het leerlingenvervoer. Dat heeft de gemeenteraad besloten.

De afgelopen jaren werden aanvragen voor speciaal taxi- of busvervoer vrijwel altijd toegekend aan de ouders. In een aantal gevallen kunnen kinderen vaak zelf met het openbaar vervoer reizen, zo vindt de gemeente. Als een kind niet zelfstandig met het openbaar vervoer kan reizen, dan moeten bijvoorbeeld ouders het kind begeleiden in het openbaar vervoer. Als echter uit de zorgvraag/indicatie blijkt dat een leerling écht aangepast vervoer nodig heeft, dan zal dit worden toegekend.

Overgangsjaar
Schooljaar 2010-2011 wordt een overgangsjaar waarbij de gemeente beoordeelt of aangepast vervoer nodig is of dat openbaar vervoer kan volstaan. Dit gaat bijvoorbeeld al gelden voor ouders die een school buiten Alblasserdam kiezen op basis van levensovertuiging, zoals De Wegwijzer in Zwijndrecht en IKRA in Dordrecht. Deze ouders krijgen voor schooljaar 2010-2011 een beschikking voor openbaar vervoer. Ook voor het reguliere voortgezet onderwijs zal in een aantal gevallen openbaar vervoer toegekend worden, of wordt de aanvraag afgewezen omdat er geen recht op leerlingenvervoer bestaat.

Voor de andere aanvragers blijft de situatie het komend schooljaar nog hetzelfde. Vanaf het schooljaar 2011-2012 is de zorgvraag het uitgangspunt van de beoordeling van de aanvragen voor toekenning van een vergoeding voor leerlingenvervoer. Wethouder Verheij gaat hierover in het nieuwe schooljaar met de betreffende ouders in gesprek.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.