Taxi Centrale Zwolle

UWV weigert ontslagaanvragen van Taxi Centrale Zwolle

ZWOLLE – De ontslagaanvraag van Taxi Centrale Zwolle voor 35 werknemers is geweigerd door het UWV omdat het bedrijf wel op zoek is naar parttimers voor het leerlingenvervoer.

Na het verlies van het WMO-vervoer, dat na aanbesteding door Zwolle gegund is aan het Rotterdamse ZCN, kan de vervoerder niet langer een deel van de taxichauffeurs en dienstverlenend personeel in dienst houden.

Eén van de redenen van de weigering door het UWV is dat TCZ toch druk op zoek is naar nieuw personeel. Het Zwolse taxibedrijf is weliswaar het wmo-vervoer kwijtgeraakt, maar heeft van de gemeente Zwolle het leerlingenvervoer gegund gekregen. Hoewel volgens het bedrijf de contracten niet één op één over te zetten zijn menen de uitkeringsverlenende instanties dat er eerst naar andere oplossingen gezocht moet worden.

Voorzitter Jippe Jenezon van de Ondernemingsraad wijst in De Stentor ook op dit dilemma. “Het probleem is dat personeel bij het wmo-vervoer 40-urige werkweekcontracten heeft, terwijl het bij het groepsvervoer om contracten van 12 à 15 uur gaat. Gezien het lage salaris dat in de taxibranche wordt betaald is die vermindering van het aantal uren geen aantrekkelijk alternatief.”

Bron: De Stentor

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “UWV weigert ontslagaanvragen van Taxi Centrale Zwolle”

arnold huisman|21.06.10|17:47

Vreemd dat het uwv de ontslag aanvraag voor 35 werknemers van het zwolse taxi bedrijf
afkeurd.
Het uwv keurde wel de ontslag aanvraag goed voor drie werknemers van het bedrijf kawe in raalte,terwijl deze firma werk genoeg had,en er poolse arbeiders voor in de plaats zijn gekomen en men ook nog even hoofdsponsor is geworden van het tracktor pulling team in
raalte voor de komende 4 jaar.
In onze brief stond dat men er financieel minder voor stond,en dat het werk afgenomen was.
Wel ze hebben dus alles met voorbedachte rade bekokstoofd terwijl het uwv helemaal geen onderzoek doet.
Het was gewoon even misbruik maken van de crisis,en dan hurryup weer verder,het kan zomaar en wij zitten zonder werk en zie als 43 jarige maar weer een baan te vinden.
Mijn baan ben ik kwijt,maar mijn wraak voor bepaalde personen komt nog wel .
Jammer dat mensen als een hondje achter een baas aan huppelen om maar in een goed blaadje te komen,en als er ontslagen vallen dan blijft het hondje op z’n plekkie.
ik had verwacht dat het uwv een betrouwbare instantie was maar alweer verkeerd gegokt.
zo langzamerhand is niemand meer te vertrouwen,en moet je strak in je schoenen staan om in dit rot leven nog aan het werk te blijven.

Gonnie Bredewoud|05.07.10|16:02

geachte mensen
ik wil u vertellen van dat ik geen enkele probleem heb met de regiotaxi en valys
dit wil er bij mij niet in,en dat komt naar mijn idee dat de mensen gebruik maken van de regiotaxi
te laat besteld aan de krappe kant.deze regio Gelderland werkt prima nooit geen probleem
ik grijpt daar helemaal niets van zelf ben ik rolstoel afhankelijk en maakt zelf ook er gebruik van
maar als ik ergens om 14:00 uur moet zijn dan laat ik de taxi wel om 12:30 komen vooral als ik naar ermelo ga normaal doet hij er drie kwartier over maar je kan in een file belanden enz.
ik wacht liever daar ook al neemt hij mensen mee die hij op pikt onderweg, dan nog ben ik optijd.
en dat willen de meeste mensen niet en dat is erg jammerze denken naar m’n mening dat de taxi 15 min.voor en na mag komen en dat ze in 15 min. de taxi kan halen om daar ergens naar toe te kunnen. ja sorry dat kan niet hé. mensen denk daar maar eens flink over na. dank u