handtekeningen

Protest ouders tegen uitslag aanbesteding taxi Oldebroek

OLDEBROEK – Zeventig ouders en verzorgers hebben een brief met handtekeningen overhandigd aan de wethouder in Oldebroek waarin zij hun verontrusting uitspreken over de uitslag van de aanbesteding Leerlingenvervoer.

De ouders zijn het er niet mee eens dat de huidige vervoerder, Taxibedrijf Piet van der Streek, ermee moet stoppen na de aanbesteding. Hierdoor krijgen de kinderen waarschijnlijk een nieuwe chauffeur. De ouders vrezen dat met name de autistische kinderen hier niet goed op zullen reageren.

Inschrijver Klomp Groepsvervoer komt in aanmerking voor negen van de tien percelen. Alleen perceel 6, het vervoer naar scholen in de gemeente Zwolle, wordt gegund aan Connexxion Taxi Services. Connexxion heeft de afgelopen 4 jaar ook het vervoer naar Zwolle verzorgt.

De nieuwe overeenkomsten gaan in per 1 augustus 2010 en lopen af op 1 augustus 2013, met de mogelijkheid van verlenging.  Taxibedrijf Piet van der Streek heeft voor een tiental chauffeurs ontslag moeten aanvragen.

Wethouder Ten Hove gaf de aanwezige ouders te kennen dat er aan de uitslag van deze aanbesteding niets meer is te doen. Connexxion en Klomp moeten aan dezelfde kwaliteitseisen en criteria moeten voldoen als degene die dat in de afgelopen jaren heeft gedaan, zo meldde te wethouder.

Ten Hove vroeg de ouders om eerst de taxibedrijven alles te laten inregelen en ze eerst het voordeel van de twijfel te geven. Hij gaf hun wel te kennen wanneer het niet naar wens verloopt dit te melden.

Bron: Locourant

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.