geld

Tiel wil ouders extra kosten leerlingenvervoer laten betalen

TIEL – De gemeente Tiel wil dat ouders een extra financiële bijdrage betalen voor het leerlingenvervoer omdat zij niet wil niet opdraaien voor een kostenstijging.

Wethouder Ruud Vermeulen kwam deze week met een soort voorwaarschuwing richting de politiek. Vorig jaar was Tiel nog ongeveer acht ton kwijt aan het leerlingenvervoer. “En dit jaar zal dat zo’n 1,5 ton hoger worden. Als we niet snel ingrijpen gaan we over het miljoen heen; gigantische stijgingen”, aldus Vermeulen in De Gelderlander.

Daarom gaat een ambtenaar nu onderzoeken waar die forse kostenstijging vandaan komt en of er wettelijke mogelijkheden zijn om ouders een bijdrage te laten betalen. In september hoopt Vermeulen alles duidelijk te krijgen.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.