regiotaxi Overijssel

Raalte biedt minima vervoerspas aan voor Regiotaxi

MARIËNHEEM/LUTTENBERG – De gemeente Raalte wil minima uit Luttenberg en Mariënheem een vervoerspas aanbieden zodat zij goedkoper kunnen reizen met de Regiotaxi.

Hiermee geeft het Raalter college uitvoering aan een in november door de SP ingediende en raadsbreed aangenomen motie waarmee B en W werd opgedragen de mogelijkheden te onderzoeken. Dit omdat beide dorpen niet bereikbaar zijn via openbaar vervoer.

Invoering kost de gemeente tussen de 5.500 en 8.250 euro. Naar schatting tellen beide kernen in totaal 150 tot 200 minima. Van hen hebben er 50 al een vervoersvoorziening via de wmo. Dan komen nog 100 tot 150 personen in aanmerking voor een vervoerspas.

Gemiddeld rijdt iemand met zo’n pas 100 zones per jaar. Omgerekend betekent dat 10.000 tot 15.000 zones per jaar. Op verbindingen waar geen bus of trein rijdt, betalen reizigers in de Regiotaxi 1 euro per zone in plaats van 1,65 euro. Met een vervoerspas hoeven ze maar 45 cent te betalen. Het verschil van 55 cent moet de gemeente bijpassen, dat is in totaal dan 5.500 tot 8.250 euro per jaar.

In de motie was aanvankelijk ook Broekland vermeld, want ook dat dorp is verstoken van openbaar vervoer. Maar daar rijdt vanaf eind augustus de buurtbus Wijhe-Raalte. De gemeente is ook groot voorstander van een buurtbus voor Luttenberg, Mariënheem, Raalte en eventueel ook Haarle. Maar het initiatief daartoe moet vanuit de bevolking (Plaatselijk Belang) komen, aldus het Raalter college.

Het Raalter vervoersbedrijf TCR verzorgt ook de komende jaren het leerlingenvervoer voor deze gemeente. Bij de Europese aanbesteding hiervoor kwam TCR als goedkoopste aanbieder uit de bus.

Bron: De Stentor

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.