bushalte

Regiotaxi vult gat belbus Schouwen-Duiveland op

ZIERIKZEE – De mogelijkheden om gebruik te maken van de Regiotaxi Oosterschelde zijn – in elk geval tot eind 2011 – verruimd. Hiermee vult de Regiotaxi het gat op dat door het wegvallen van de belbus is ontstaan.

Op Schouwen-Duiveland richt de proef met aanvullend vervoer zich op inwoners van kleine kernen die geen eigen vervoer hebben en zijn aangewezen op het openbaar vervoer. Op het eiland rijden sinds 2007 ’s avonds na 19.00 uur geen lijndienstbussen meer van en naar de kleinere kernen. Om dat gat in het openbaar vervoer te dichten is besloten de Regiotaxi Oosterschelde in te zetten als aanvullend openbaar vervoer.

In de avonduren, als er geen lijndienstbus meer rijdt, kunnen mensen gebruikmaken van de Regiotaxi. Het breder inzetten van de Regiotaxi in de Oosterschelderegio is een initiatief van het samenwerkingsverband Welzijnszorg Oosterschelde, de provincie Zeeland en de gemeente in de Oosterschelderegio.

Bron: PZC

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.