rechtbank, leerlingenvervoer, rechter, gemeente

Ouders naar rechter om leerlingenvervoer voor kinderen

OPHEUSDEN – De voorzieningenrechter van de Arnhemse rechtbank buigt zich dinsdag over een protest van twee ouders uit de gemeente Neder-Betuwe van wie de kinderen niet meer met een taxibusje naar school gebracht worden..

Zij verzetten zich tegen het besluit dat hun kinderen voortaan met openbaar vervoer naar een school voor speciaal onderwijs, buiten de gemeente, moeten reizen. Voorheen werden ze met aangepast busjesvervoer naar school gebracht.

Opheusdenaar Ton Diepeveen staat de ouders bij: “Ik wil dat het aangepast vervoer blijft zolang het college niet heeft beslist over ingediende bezwaarschriften”, zegt hij in de Gelderlander. Het nieuwe leerlingenvervoer leidde eerder tot diepe emoties bij veel ouders.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.