Leerlingenvervoer, taxi

Eemnes heroverweegt in zaak leerlingenvervoer

EEMNES – Het college van B en W bespreekt dinsdag de kwestie over de afgewezen vergoedingen voor leerlingenvervoer in Eemnes. Dat meldt onderwijswethouder Bram Wondergem vrijdag in De Gooi- en Eemlander.

“Zo kan het niet”, vindt hij van de plotseling ingevoerde harde lijn van de gemeente. De regels worden nu wel strikt nageleeft, waardoor een aantal leerlingen opeens geen recht meer heeft op taxivervoer.

Hoe het kan dat ambtenaren de verordening zo toepassen, is de wethouder niet duidelijk. “Er is door het college nooit een nadrukkelijk signaal gegeven om de regels zo strikt toe te passen.”

Eemens is niet de enige gemeente die bezuinigt op het leerlingenvervoer door regels opeens strikt na te leven. De voorzieningenrechter van de Arnhemse rechtbank buigt zich dinsdag over een protest van twee ouders uit de gemeente Neder-Betuwe van wie de kinderen niet meer met een taxibusje naar school gebracht worden.

Lees ook: Ouders naar rechter om leerlingenvervoer voor kinderen

Lees ook: Eemnes blijft nog een jaar soepel met leerlingenvervoer

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.