leerlingenvervoer, schoolvervoer, taxi, taxibus

Verschillen in toekenning vergoeding schoolvervoer Limburg

LIMBURG – Gemeenten in Noord-Limburg gaan verschillend om met leerlingenvervoer naar het speciaal onderwijs. De meeste kennen aangepast vervoer (taxibus) toe als ouders dat wensen. Alleen Venray en Peel en Maas zijn strenger. Zij stemmen alleen in met de taxibus als ouders kunnen aantonen dat hun kind niet met het openbaar vervoer of met de fiets kan.

Peel en Maas heeft onlangs de verordening voor leerlingenvervoer aangescherpt. Dat is ouders in Kessel in het verkeerde keelgat geschoten, omdat veel kinderen nu niet meer met de taxibus mogen.

Ook zijn er verschillen in de kosten. Alleen Peel en Maas en Horst aan de Maas heffen een inkomensafhankelijke bijdrage van ouders als hun kind met de schooltaxi gaat. Voor kinderen die fietsen geeft Peel en Maas dit jaar als enige een extraatje: 400 euro voor de aanschaf van een fiets.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.