kantoor, Stichting Aveleijn, gehandicaptenvervoer

Twentse bedrijven woedend over gunning taxivervoer Aveleijn

ENSCHEDE – Twentse vervoersbedrijven zijn woedend op gehandicaptenorganisatie Aveleijn omdat ze geen kans hebben gekregen een offerte in te dienen voor het taxivervoer. De omvang van het op dit gebied grootste vervoersproject in Twente is drie miljoen euro.

Connexxion had de laatste jaren altijd het vervoer van de cliënten van Aveleijn in handen en liet een deel van het werk uitvoeren door Twentse vervoerders als Brookhuis, OTC en Luttikhuis. Hiervoor schakelde Connexxion dagelijks 45 chauffeurs in en de andere bedrijven 35 chauffeurs.

Financieel topman Murat Demihan van Aveleijn zegt in TC Tubantia dat de gehandicaptenorganisatie er in de onderhandelingen met Connexxion over een nieuw zesjarig contract per 1 oktober niet uit is gekomen.

“Er is een zorgvuldige afweging gemaakt, waarbij onder meer is gekeken naar prijs en kwaliteit. In tegenstelling tot Connexxion bleek Klomp wel aan onze wensen te kunnen voldoen. Met andere aanbieders is niet gesproken want er was niet veel tijd meer.”

Voor Connexxion is het een raadsel waarom Aveleijn na twintig jaar met een andere partij in zee gaat. Het bedrijf zegt er alleen naar te kunnen gissen en kondigt aan bezwaar te maken bij de Raad van Bestuur van Aveleijn.

Ook Ronald Brookhuis, met vestigingen in verschillende Twentse steden, uit zijn woede in de krant. “Aveleijn hoeft niet Europees aan te besteden, maar moet toch op zijn minst vier of vijf partijen de mogelijkheid geven een bod uit te brengen. Het gaat wel om overheidsgeld waar ze mee werken. De Twentse vervoerders hebben nu geen kans gekregen mee te doen. We hebben bij Brookhuis 300 man in dienst en hadden dit aangekund. Dit heb ik nog nooit meegemaakt.”

De betrokken chauffeurs van Connexxion hebben donderdag te horen gekregen dat er per 1 oktober geen werk meer voor hen is.

Lees ook: Toch kans Twentse vervoerders op gehandicaptenvervoer

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Twentse bedrijven woedend over gunning taxivervoer Aveleijn”

Peter|27.08.10|14:50

Er zal wel wat aan de strijkstok zijn blijven hangen voor financieel topman…