leerlingenvervoer, taxi, taxichauffeur

Vervoerscoach voor leerlingenvervoer Alphen aan de Rijn

ALPHEN AAN DE RIJN – Taxibedrijf Overbeek, die het Alphense leerlingenvervoer voor zijn rekening neemt, gaat een experiment uitvoeren met een vervoerscoach. Deze man of vrouw moet ingrijpen als er sprake is van onrust.

Voor de gang van zaken in de bus is het van belang om te weten wat zich op school heeft afgespeeld. Ruzie op school is bijvoorbeeld belangrijke informatie voor de bemanning van de bus. Door de coach kan de chauffeur zich concentreren op de weg.

In totaal maken in de gemeente er nu zo’n tweehonderd kinderen gebruik van deze vorm van vervoer. Op advies van de Werkgroep Leerlingenvervoer wordt nu gekeken naar vijf punten waarop het vervoer verbeterd kan worden.

“We nemen snel die maatregelen die binnen de huidige afspraken mogelijk zijn”, legt wethouder Du Chatinier uit in het Witte Weekblad. “De andere aanbevelingen komen aan de orde bij de nieuwe aanbesteding in 2012.”

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.