leerlingenvervoer, taxi, schoolvervoer

Ruim helft van ouders te laat met regelen leerlingvervoer

ALMERE –  Meer dan de helft van de Almeerse ouders was te laat met het aanvragen van leerlingenvervoer voor hun kroost. Ondanks  dat voor een deel nog wat geregeld kon worden door vervoerder Connexxion, ging daardoor een kleine 13 procent niet naar school de eerste week.

Dick Vlasblom, voorzitter van de werkgroep leerlingenvervoer van de stichting SOGA, kijkt niet meer op van de problemen. “Het is elk jaar hetzelfde liedje”, zegt hij in Almere Vandaag.

Leerlingenvervoer aanvragen

“Voor zeker tachtig procent ligt het probleem bij de ouders. Voor juni moet je leerlingenvervoer aanvragen. Veel ouders leggen de brief echter aan de kant en gaan lekker vakantie vieren en komen er vlak voor het schooljaar ineens achter dat ze wat vergeten zijn.”

Volgens het college van burgemeester en wethouders waren dit jaar 304 beschikkingen op tijd binnen. Ruim 320 kwamen te laat, maar voor een deel kon nog wat geregeld worden. Voor 135 aanvragen was dit niet het geval.

Planning

In de eerste week zijn daardoor tachtig leerlingen niet naar school gegaan Logisch, vindt Vlasblom. “Het vergt een hoop organisatie en planning voor Connexxion om het vervoer te regelen.”

Volgend jaar wordt vanuit leerplicht onderzoek gedaan naar ouders die hun kinderen thuis houden omdat ze niet op tijd vervoer hebben. Als blijkt dat zij onvoldoende hebben gedaan om het kind op school te krijgen, kan de leerplichtambtenaar proces-verbaal opmaken.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.