regiotaxi, taxi, taxichauffeur

Gemeente verhoogt eigen bijdrage Regiotaxi in Teylingen

TEYLINGEN – Gebruikers van de regiotaxi in Teylingen (regio Leiden) betalen vanaf 1 januari een bijdrage voor een rit door het eigen dorp. Tot nu toe was dat gratis; voor de ritten naar de andere kernen betaalde men al wel. Ook de subsidie voor alle ouderen bij gebruik van de regiotaxi vervalt.

Ook konden in de oude regeling alle 65-plussers tegen gereduceerde tarieven gebruik maken van de taxi. Voortaan krijgen alleen mensen met een wmo-indicatie korting.

De gemeente verwacht grote kortingen op de rijksbijdragen wmo en wil afstappen van het aanbieden van voorzieningen voor alle bewoners en wil zich alleen richten op het steunen van hen die het zelf niet kunnen redden.

De verantwoordelijk wethouder zegde toe de huidige gebruikers van de taxi tijdig en goed te informeren over het nieuwe beleid en over de mogelijkheden om een wmo-indicatie te krijgen.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.