regiotaxi, taxi, taxichauffeur

DVG blijft winnaar aanbesteding Regiotaxi Midden-Brabant

BREDA – De Regiotaxi Midden-Brabant komt, ondanks protesten van regionale vervoerbedrijven, in handen van het bedrijf DVG. Dat heeft de kortgedingrechter in Breda besloten.

Acht gemeenten, waaronder Waalwijk, Loon op Zand en Tilburg, hadden in een aanbestedingsprocedure al besloten het regiotaxivervoer aan DVG te gunnen. De huidige uitvoerders, Taxicentrale Midden-Brabant (TCMB), Taxi Korthout en Personen- en Zorgvervoer Nederland (PZN), waren het daar niet mee eens en stapten naar de rechter om die beslissing aan te vechten.

Voorwaarden

Volgens hen voldoet DVG niet aan de voorwaarden die noodzakelijk zijn voor gunning van het regiotaxivervoer. Zo zou DVG met de activiteiten in Utrecht te weinig omzet halen en nog niet lang genoeg actief zijn. De kortgedingrechter wijst alle bezwarenaf, zo meldt het vonnis.

Eerder moest de aanbestedingsprocedure op aandringen van de Brabantse vervoerders al over, omdat de verantwoordelijke stuurgroep fouten had gemaakt. De Gelderse vervoerder De Vallei kwam destijds als goedkoopste uit de bus. Dat bedrijf deed de tweede ronde niet meer mee.

Het vierjarig contract voor het regiotaxivervoer is goed voor 50 miljoen euro.

Lees ook: Juridisch gevecht aanbesteding Regiotaxi Midden-Brabant

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “DVG blijft winnaar aanbesteding Regiotaxi Midden-Brabant”

Barry|04.11.10|10:58

Hé Fientje Walsmits op de foto :)

Goede (oude) tijd, respect!

Meer zeg ik er niet over als ik zie en hoor wat er nu allemaal gaande is…