leerlingenvervoer, taxivervoer, taxi, taxichauffeur

Forse bezuiniging op leerlingenvervoer in Almere

ALMERE  –  Almere gaat fors besparen op het leerlingenvervoer. De kilometergrens waarbij kinderen met de taxi mogen, gaat van vier kilometer naar de landelijke norm van zes kilometer tussen huis en school.

Het college van burgemeester en wethouders hoopt met de maatregel een besparing op de kosten te kunnen doorvoeren van drie ton per jaar. Ook gaat het college andere manieren van vervoer aanbieden aan de ouders.

Taxivervoer

In Almere maken 1027 kinderen gebruik van leerlingenvervoer. Zo’n tweehonderd leerlingen krijgen een vervoersbewijs voor het openbaar vervoer. Verder zijn er 352 leerlingen die met het besloten busvervoer gaan en 433 kinderen gaan met taxivervoer. Ook krijgen 42 ouders een kilometervergoeding.

Volgens de gemeente kan er makkelijk worden geschoven met de kilometergrens. Destijds lag de grens zo laag omdat er te weinig voorzieningen waren in de stad. Wie zijn kind op het speciaal basisonderwijs had zitten moest vaak de stad uit. Nu kunnen de kinderen in Almere naar school.

Bij een aantal kinderen dat nu per taxi wordt vervoerd, wordt gekeken of het vervoerd kan worden per besloten busvervoer. Dat onderzoek wordt uitgevoerd door Argonaut, een adviesbureau dat hiervoor door de gemeente wordt ingeschakeld, zo meldt Almere Vandaag.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.