Regiotaxi, ouderen, taxi, taxichauffeur

Opnieuw bezuiniging gemeentes op Regiotaxi voor ouderen

TEYLINGEN/NOORDWIJKERHOUT – De gemeente Teylingen schaft het ouderenvervoer in de Regiotaxi af per 1 januari. Alleen ouderen met een beperking komen nog in aanmerking voor een gereduceerd tarief.

De gemeente wil de groep ouderen niet meer alleen op grond van hun leeftijd subsidiëren om gebruik te maken van de regiotaxi. Er zijn veel ouderen die geen beperking hebben en de kosten van de regiotaxi prima zelf kunnen betalen, zo vindt het gemeentebestuur.

Reiskosten

De gemeente blijft zich wel inzetten voor ouderen die ondersteuning nodig hebben of niet in staat zijn hun eigen vervoer te betalen. Zo kunnen ouderen met een laag inkomen kunnen bijzondere bijstand voor reiskosten aanvragen.

Vanaf half december ontvangt iedereen die nu in het bezit is van een pas voor de Regiotaxi de nieuwe folder met de nieuwe voorwaarden. De folder is dan ook verkrijgbaar bij het gemeentekantoor en op plekken waar de doelgroep veel komt.

Noordwijkerhout

Ook de gemeente Noordwijkerhout verleent per 1 januari 2011 geen subsidie meer voor het ouderenvervoer (Regiotaxi) voor 70-plussers. Ouderen kunnen nog wel gebruik maken van de Regiotaxi, maar niet langer tegen een voordelig tarief.

De andere ouderen dienen voortaan zelf hun vervoer te regelen, zoals het gebruik van het openbaar vervoer of een eigen auto. Degenen die gebruik blijven maken van de nieuwe Regiotaxi betalen het algemene tarief. Dit tarief bedraagt EUR 2,35 per zone

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.