onderzoek, rapport, enquete

FNV biedt rapport over tevredenheid contractvervoer aan

DEN HAAG – Vakbond FNV reikt donderdag haar onderzoek onder gebruikers van de regiotaxi en het wmo-vervoer uit aan de vaste Kamercommissies voor Infrastructuur en Milieu en Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

De FNV Vakcentrale, FNV Bondgenoten en ouderenbond ANBO startten in mei dit jaar een onderzoek onder hun achterban naar de tevredenheid van gebruikers van contractvervoer over de kwaliteit van dit vervoer.

Kwaliteit

De organisaties willen de resultaten van dit onderzoek afzetten tegen een nulmeting van begin dit jaar van de overheid. Om een betere kwaliteit van contractvervoer te bereiken, is volgens de FNV strengere wetgeving nodig.

De FNV-bonden willen dat de aanbestedingshandboeken worden verankerd in wetgeving. Nu is gebruik van de handboeken door aanbestedende gemeentelijke overheden nog vrijwillig.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.