schoolvervoer, leerlingenvervoer, taxi, taxibus

Forse overschrijding budget leerlingenvervoer Reimerswaal

KRUININGEN – De gemeente Reimerswaal moet over afgelopen jaar bijna 72.000 euro toeleggen op het budget leerlingenvervoer. De regels om ervan gebruik te mogen maken worden daarom volgend jaar aangescherpt.

De hogere uitgaven worden vooral veroorzaakt doordat meer kinderen naar verschillende scholen gaan, waardoor meer taxibusjes moeten worden ingezet. Inkomsten uit zogeheten combiritten (gedeelde ritten met ‘reguliere’ passagiers) waren er niet.

De gemeente Reimerswaal gaat volgend jaar kijken of een aantal kinderen van een andere manier van vervoer gebruik kan maken, zoals de fiets, openbaar vervoer of een grote bus met opstapplaatsen, zo meldt de PZC.

Reimerswaal heeft ruim 21.000 inwoners. In de begroting is vier ton gereserveerd voor het leerlingenvervoer.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.