DVG, personenvervoer, taxi

DVG is nieuwe vervoerder Regiotaxi Zuidoost-Drenthe

EMMEN –  De Vier Gewesten personenvervoer (DVG) voert vanaf 1 januari het Regiotaxivervoer voor de gemeenten Emmen, Coevorden en Borger-Odoorn uit. In deze regio is DVG vertegenwoordigd door Taxi Dorenbos uit Assen.

Mensen met een wmo-indicatie ontvangen deze week een nieuwe vervoerspas. Daarnaast ontvangen ze een folder met daarin de belangrijkste spelregels voor het gebruik van de Regiotaxi en telefoonnummers om te reserveren. Met deze pas kunnen klanten tegen gereduceerd tarief gebruik maken van de Regiotaxi.

Ov-chipkaart

Er is één belangrijke wijziging ten opzichte van de voorgaande jaren. In aansluiting op de invoering van de ov-chipkaart is ook in het Regiotaxivervoer geen sprake meer van zones, maar van gereden kilometers.

Voorheen kon  een passagier maximaal 6 zones reizen tegen het gereduceerde tarief. Vanaf 1 januari 2011 is dit maximaal 25 kilometer. Wanneer de reis verder gaat dan 25 kilometer, betaalt de klant voor de resterende kilometers het normale taxitarief, zo meldt de gemeente.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.