taxi, taxibedrijf, taxicentrale, daklicht

Twee Friese Taxicentrales failliet na verlies contractvervoer

FRANEKER – Taxicentrale Zuid-West Friesland in Sneek en Personenvervoer Noord West Friesland in Franeker zijn failliet na het verliezen van een vervoerscontract. Er hebben zich een aantal Friese overnamekandidaten gemeld.

Curator Robert Verdonk zal deze week ontslag aanvragen voor de circa 160 medewerkers. Gedurende de opzegtermijn van zes weken moeten ze blijven werken. De taxibedrijven houden zich vooral bezig met contractvervoer voor onderwijs- en zorginstellingen.

Vervoerscontract

De gezamenlijke eigenaren van de taxibedrijven, Uilke Yntema en Gert Beimers, hebben het faillissement zelf aangevraagd, omdat de bank de geldkraan had dichtgedraaid. Die had er geen vertrouwen meer in nadat de grote Friese zorginstelling Talant het vervoerscontract had opgezegd, zo meldt de Leeuwarder Courant.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.